Recept på: Gubbröra

Gubbröresill

Vår godaste sill som passar lika bra som sommarlunch, på förrättsmacka eller som tillägg till buffebordet på jul eller påsk.
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 2 burkar Matjesfilé
  • 1 burk Anjovis
  • 2 st Ägg
  • 3 msk Dill
  • 1 st Rödlök
  • 1 dl Créme fraiche
  • 2 msk Majonäs
  • 2 krm Svartpeppar

Instruktioner
 

  • Koka äggen tills de är hårdkokta och tärna i småbitar
  • Skala och hacka rödlök och dill fint
  • Spara spadet till anovisen och tärna filéerna i småbitar
  • Häll av matjesfileerna
  • Blanda samman Créme Fraiche och majonäs i en bunke
  • Blanda i ägg, anjovis, matjesfilé, lök och dill (spara lite dill till garnering) i blandningen och rör om
  • Tunna ut röran med anjovis spadet till önskad konsisten
  • Servera med kokt potatis