Bästa nyårsfesten med roliga snapsvisor

Än är det långt till nyårsafton och du har säkert inte ens börjat tänka på hur du ska fira den, men tiden går fort och det är bra att planera i god tid. Börja med att leta på nätet efter förslag på nyårsfirande. Vore det inte roligt att göra denna nyårsafton till något alldeles extra och annorlunda? Här nedan får du några tips på trevliga saker att göra på nyårsafton:

Hemmafest

På nyårsafton är det vanligaste att ha en hemmafest, med en trevlig och god middag. Bjud på en trerätters: förrätt, varmrätt och efterrätt och drick champagne eller rosévin till. Du kan även bjuda in gästerna till ett knytkalas, det brukar alltid vara omtyckt. Alla brukar ha en eller flera rätter som de är specialister på, och låt även alla gäster ha med sig sitt favoritvin. Det kan inte annat än bli en trevlig nyårsfest. En temafest är heller aldrig fel, exempelvis en maskerad, eller att alla klär sig utifrån en film, som till exempel Harry Potter eller Downtown Abbey. Väljer du ett Harry Potter-tema lär det bli en kväll full av magi. Downtown Abbey i sin tur ger en kväll med vackra kläder och frisyrer.

Res iväg

Många hotell och herrgårdar brukar ha mysiga nyårspaket där frukost, middag och en liten fest där alla gäster firar in det nya året tillsammans. Är du singel, kan du träffa nya vänner om du åker själv, annars kan du och din parter resa tillsammans. Det går också bra att fira nyår på hotell med familj och barn, eller med ett gäng vänner. Att åka iväg så här gör att du slipper planera, handla och laga mat, och på så sätt kan du bara slappna av och komma hem utvilad.

Äta nyårsmiddag ute

Det finns flera restauranger som erbjuder nyårsmenyer eller bufféer. Du hittar lätt och smidigt vilka restauranger som finns i närheten, och vad de erbjuder. Glöm bara att inte beställa bord i god tid. Ibland ligger restaurangen intill en klubb som har öppet efter tolvslaget och då kan du fortsätta där efter maten och fira in det nya året.

Res iväg

Vill du resa utomlands finns det ofta paketresor över jul och nyår, eller bara över nyår. Vill du åka långt bort som till Spanien går det bra, och vill du uppleva snö passar svenska fjällen perfekt.

Snapsvisor

Oavsett vart du befinner dig på nyårsafton, hör snapsvisor till. Firas nyårsafton hemma med vänner, kan du i förväg gjort ett häfte med roliga snapsvisor. Tillbringar du nyår på hotell eller en herrgård, kanske personalen gjort en lista på snapsvisor. Är du utomlands kan du dra med dig gäster från andra länder och tillsammans sjunga snapsvisor som är vanliga i de olika länderna.

Lämna en kommentar